Ingrediente
- Avem nevoie de:
- - 1 conopida - a mea a avut 1 kg cand am cumparat-o
- - 1 ceapa rosie
- - ceapa verde
- - sare
- - piper
- Pentru maioneza:
- - 1 galbenus de ou crud
- - 2 lingurite mustar
- - 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai consistenta si se face mult mai rapid)
- - 200-250 ml ulei floarea soarelui
- - un varf de sare
Mod de preparare
Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.
Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.
Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.
Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.
Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.
Servim cu paine si cu rosii proaspete!
O mancare excelenta pe timp de vara....cel putin eu sunt mare fan :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|