Ingrediente
- o conopida potrivit de mare
- 150 g. kaizer afumat
- 3 oua
- o cescuta cu lapte
- 100 g telemea de oaie
- o cescuta cu smantana
- 3-4 linguri cu pesmet
- marar verde
- sare
- piper
- 50 grame unt
Mod de preparare
Desfacem buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa.
Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si o parte din mararul verde, tocat .
Feliem marunt kaizerul afumat .
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam buchetele de conopida fierta, alternand cu bucati de kaizer afumat. Peste conopida presaram 3-4 linguri cu pesmet, apoi turnam pe toata suprafata amestecul de ou , condimente si verdeata.
Deasupra razuim telemea de oaie si presaram restul de marar si 2-3 linguri cu smantana.
Dam tava la cuptor si lasam sa se rumeneasca totul la foc mic, pentru cca 30- 40 minute.
Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de o muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|