Ingrediente
- - 1 conopida intreaga curatata de frunze
- - 400 g iaurt grecesc
- - zeama si coaja rasa de la o lamaie
- - 1 lingura curry
- - 1/2 lingura usturoi pudra
- - putin chilli uscat
- - o lingura ulei vegetal
- - sare de mare, piper
Mod de preparare
Reteta este foarte simpla. Mai intai amestecati iaurtul cu coaja rasa si zeama de lamaie, curry, usturoi, chilli, sare de mare si piper. Scufundati in acest amestec capul conopidei, tinand bine de tulpina si executand miscari circulare pentru a imbraca in intregime conopida in sos.
Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti cu ulei o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati conopida in tava, cu inflorescentele in sus, si introduceti la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana capata o culoare aramie.
Am servit acest preparat alaturi de grisine cu rozmarin invelite in prosciutto crudo.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida intreaga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|