Conopida pane

Postat de panacris in Mancaruri de legume
27 Iul 2012 | 3270 vizualizari
Conopida pane

Din pacate doar eu savurez acest fel de mancare, in familia mea!

Ingrediente

  • conopida 1 bucata medie,
  • oua 4 bucati,
  • sare iodata
  • faina alba de grau 4-6 linguri rase,
  • lapte grasime 1,8% 200 ml,
  • ulei de floarea soarelui 500 ml.

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele se spala sub jet de apa rece. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, intr-un vas mare. Cand clocoteste apa se pun buchetele de conopida si se fierb cca. 10 minute, cat sa fi crocante. Se scot intr-o strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.

Intre timp ouale sa bat energic, se adauga laptele si faina in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocoloase si sa se obtina un aluat  ca de cel de clatite. Se scufunda buchetelele de conopida in amestecul de oua, lapte si faina. Se scot cu spumiera si se pun la prajit in uleiul incins, din ceaun. Se prajesc la foc mediu, pe toate partile. Se scot intr-o strecuratoare ca sa  se scurga uleiul in surplus.

Se servesc reci cu salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida Pane (Reteta Video)

Postat de Ina75

Conopida Pane (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand...

Citeste continuarea

Conopida pane la cuptor

Postat de timea

Conopida pane la cuptor

Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele. Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2012, 17:51
interesanta
la 27.07.2012, 17:56
tare buna
la 27.07.2012, 18:02
la 27.07.2012, 18:04
place
la 27.07.2012, 18:15
tare mult imi place si mie conopida pane

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking