Ingrediente
- conopida 1 bucata medie,
- oua 4 bucati,
- sare iodata
- faina alba de grau 4-6 linguri rase,
- lapte grasime 1,8% 200 ml,
- ulei de floarea soarelui 500 ml.
Mod de preparare
Conopida se desface buchetele se spala sub jet de apa rece. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, intr-un vas mare. Cand clocoteste apa se pun buchetele de conopida si se fierb cca. 10 minute, cat sa fi crocante. Se scot intr-o strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Intre timp ouale sa bat energic, se adauga laptele si faina in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocoloase si sa se obtina un aluat ca de cel de clatite. Se scufunda buchetelele de conopida in amestecul de oua, lapte si faina. Se scot cu spumiera si se pun la prajit in uleiul incins, din ceaun. Se prajesc la foc mediu, pe toate partile. Se scot intr-o strecuratoare ca sa se scurga uleiul in surplus.
Se servesc reci cu salata de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|