Ingrediente
- Am folosit pentru conopida:
- 2 conopide mai mici
- 3 oua
- 5-6 linguri faina alba
- sare,
- chimen macinat,
- chilly
- ulei pentru prajit
- Pentru friptura:
- 8 buc pulpa de porc
- sos de ardei iuti
- sos de stridii
- sos pimento
- sos de soia
- curry,
- boia,
- 5 spices
Mod de preparare
Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti,sos pimento,curry,boia,5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore,apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte mic,pentru a se patrunde bine.
Conopida,am desfacut-o in buchetele potrivite ca si marime,le-am spalat foarte bine,apoi le-am oparit 5 minute in apa clocotita cu sare.Am scos apoi conopida,am scurs-o si am trecut-o sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.
Am pregatit un aluat (ceva mai consistent decat cel de clatite) din 3 oua,chimen macinat,sare,chilly,am incins intr-un vas uleiul si apoi am trecut fiecare buchetel de conopida prin aluat,am scurs bine si apoi am pus la prajit pana cand s-a rumenit frumos.
Am servit conopida pane si friptura alaturi de o salata de castraveti si rosii cu ulei de masline si otet din vin rosu.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|