Friptura de porc cu conopida pane

Postat de papabundetot in Porc
24 Mai 2014 | 3190 vizualizari
Friptura de porc cu conopida pane

Nu stiu daca ati mancat sau daca va place insa eu m-am trezit asa de dimineata cu o mare pofta de conopida pane.E drept ca nu am mai mancat de ceva ani,poate chiar de cand eram copil asa ca dis de dimineata am plecat la piata pentru a cumpara ce am nevoie sa imi fac pofta :) Am avut ceva emotii sa nu cumva sa mananc singura :) dar m-am bucurat sa vad ca tuturor le-a placut mancarea mea de astazi.

Ingrediente

  • Am folosit pentru conopida:
  • 2 conopide mai mici
  • 3 oua
  • 5-6 linguri faina alba
  • sare,
  • chimen macinat,
  • chilly
  • ulei pentru prajit
  • Pentru friptura:
  • 8 buc pulpa de porc
  • sos de ardei iuti
  • sos de stridii
  • sos pimento
  • sos de soia
  • curry,
  • boia,
  • 5 spices

Mod de preparare

Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti,sos pimento,curry,boia,5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore,apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte mic,pentru a se patrunde bine.

Conopida,am desfacut-o in buchetele potrivite ca si marime,le-am spalat foarte bine,apoi le-am oparit 5 minute in apa clocotita cu sare.Am scos apoi conopida,am scurs-o si am trecut-o sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.

Am pregatit un aluat (ceva mai consistent decat cel de clatite) din 3 oua,chimen macinat,sare,chilly,am incins intr-un vas uleiul si apoi am trecut fiecare buchetel de conopida prin aluat,am scurs bine si apoi am pus la prajit pana cand s-a rumenit frumos.

Am servit conopida pane si friptura alaturi de o salata de castraveti si rosii cu ulei de masline si otet din vin rosu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Iata cum se prepara Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și...

Citeste continuarea

Varza cu carne de porc la tuci

Postat de Ksenya

Varza cu carne de porc la tuci

Intr-o oala   de tuci, punem uleiul   la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam   carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2014, 18:27
la 24.05.2014, 18:37
la 24.05.2014, 19:55
la 24.05.2014, 19:58
la 24.05.2014, 20:24

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking