Conopida pane

Postat de lilik in Aperitive / Garnituri
7 Noi 2012 | 7885 vizualizari
Conopida pane

Pe placul tuturor ;).

Ingrediente

  • 1 conopida (700-800 gr)
  • 2 oua
  • 100 ml lapte rece
  • sare,piper,paprika dupa gust
  • 2 linguri parmezan ras
  • faina de grau dur

Mod de preparare

Rupem buchetele de conopida,le spalam si pe cele prea mari le taiem in 2.

Punem pe foc o oala cu apa sarata si cand da in fiert punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 5-7 minute(cat sa inmoaie putin),apoi le scurgem si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregati aluatul:

batem ouale cu sare,piper si paprika,adaugam parmezanul, laptele rece si faina pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite,pe care il bagam 20 de minute la rece.

Scoatem aluatul din frigider si scufundam buchetelele de conopida,pe care le prajim in abundant ulei incins.

Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile,apoi le scoatem pe prosop de hartie sa lase uleiul in exces.

Le servim dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida Pane (Reteta Video)

Postat de Ina75

Conopida Pane (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand...

Citeste continuarea

Conopida pane la cuptor

Postat de timea

Conopida pane la cuptor

Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele. Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 22:30
Imi place si mie mult dar fara parmezan.
la 07.11.2012, 22:31
nu pot sa refuz vreo cateva
la 07.11.2012, 22:32
ce-mi place
acuma Timi a dat jos parmezanul dar eu il culeg si-l pu la loc )))
la 07.11.2012, 22:35
la 07.11.2012, 23:09
place

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking