Conopida pane

Postat de lilik in Aperitive / Garnituri
7 Noi 2012 | 7961 vizualizari
Conopida pane

Pe placul tuturor ;).

Ingrediente

  • 1 conopida (700-800 gr)
  • 2 oua
  • 100 ml lapte rece
  • sare,piper,paprika dupa gust
  • 2 linguri parmezan ras
  • faina de grau dur

Mod de preparare

Rupem buchetele de conopida,le spalam si pe cele prea mari le taiem in 2.

Punem pe foc o oala cu apa sarata si cand da in fiert punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 5-7 minute(cat sa inmoaie putin),apoi le scurgem si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregati aluatul:

batem ouale cu sare,piper si paprika,adaugam parmezanul, laptele rece si faina pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite,pe care il bagam 20 de minute la rece.

Scoatem aluatul din frigider si scufundam buchetelele de conopida,pe care le prajim in abundant ulei incins.

Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile,apoi le scoatem pe prosop de hartie sa lase uleiul in exces.

Le servim dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid

Postat de Bucataras

Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid

Iată cum se prepară Conopida pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid:     Taie conopida pe jumătate, apoi desfă-o în...

Citeste continuarea

Conopida Pane (Reteta Video)

Postat de Ina75

Conopida Pane (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 22:30
Imi place si mie mult dar fara parmezan.
la 07.11.2012, 22:31
nu pot sa refuz vreo cateva
la 07.11.2012, 22:32
ce-mi place
acuma Timi a dat jos parmezanul dar eu il culeg si-l pu la loc )))
la 07.11.2012, 22:35
la 07.11.2012, 23:09
place

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking