Conopida pane cu sos de branza

Postat de Toamna07 in Mancaruri de legume
9 Oct 2012 | 9143 vizualizari
Conopida pane cu sos de branza

Este o toamna a deliciilor culinare si este pacat sa nu profitam de bogatiile acestui minunat anotimp. In spatele fiecarei retete se afla un om si un gand bun!:)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pane:
  • o conopida frumoasa
  • 200 ml bere
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • paprika
  • sare si piper
  • Ingrediente pentru sosul de branza:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g unt
  • 100 g branza rasa
  • 100 g smantana
  • zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita pasta de ardei iute
  • verdeata

Mod de preparare

Mod de preparare conopida pane:

Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le batem bine cu un tel si le adaugam peste alutul de bere. Prin aceasta compozitie tavalim buchetelele de conopida si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc. Le scoatem pe un servet de hartie.

Mod de preparare sos de branza:

Pe baie de aburi,amestecam galbenusurile de ou cu untul pana se lichefiaza,adaugand zeama de lamaie in portii mici.Amestecam continuu pana ce sosul se ingroasa.Adaugam branza rasa si amestecam din nou.Dam la o parte de pe foc si punem smantana si pasta de ardei.Terminam cu verdeata tocata foarte marunt. Daca branza este sarata nu mai adaugati sare !

Serviti conopida pane alaturi de acest sos cremos !

Special pentru cei dragi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de autodiag

Shakshuka cu rosii si ceapa

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....

Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

Postat de Dya

Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2012, 12:47
Eu vreau doar conopida
la 09.10.2012, 14:02
foarte gustoasa Timea
la 09.10.2012, 14:10
si eu vreau, ca e tare buna!
la 09.10.2012, 17:59
Tare buna
la 09.10.2012, 19:29
Ce bun o fi!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking