Copanelele le spalam bine sub jetul de apa calda.
Incepem sa ne pregatim baitul.
Curatam ceapa ,o spalam si o taiem bucatele potrivite.
Ardeiul rosu si galben il taiem fasii subtiri.
Curatam usturoiul ,il spalam si il taiem feliute.
Mararul si patrunjelul verde il spalam,indepartam cozile si il tocam .
Intr-un lighenas punem:
ceapa,ardeiul rosu si galben,usturoiul,verdeata,putin busuioc,sare,piper si boia de ardei dulce dupa gust,uleiul si vinul.
Toate acestea le amestecam bine cu o lingura.
Dam drumul copanelelor in acest bait,acoperim cu folie si le dam la frigider 2-3 ore.
Dupa acest timp,luam o punga de cuptor, punem carnea cu tot baitul si le imprastiem uniform prin punga.
Legam la gura si o asezam pe o tava.
Dam copanele in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pentru 60 de minute.
Dupa acest timp rupem punga,deasupra,dar cu grija pentru a nu curge sosuletul ce s-a format.
Le mai lasam cam 15 minute pana prind o crusta aurie.
Apoi scoatem si servim.
Gustoase,delicioase si de ce nu sanatoase!!!!
Pofta buna!!!