Vom incepe cu aluatul pentru cornete, care se prepara prin amestecarea ingrendientelor date.
Va rezulta o compozitie de consistenta smantanei. Pana aici nimic prea usor.
''Greul " acum incepe. Pentru aceste cornete vom folosi o forma speciala, pe care eu o am de la sora soacrei mele, dar sa stiti ca am vazut si pe piata de cumparat. Dar mai avem nevoie si de o forma de corneta din tabla sau din lemn pentru modelare.
Deci: se pune forma pe foc sa se incinga bine, dupa care se adauga aluat cu o lingurita, se preseaza, se coace pe ambele parti(cateva secunde,pentru ca se coc repede), dupa care se aseaza pe un fund si se modeleaza cat este calda si tot atunci se scoate de pe cornet.
Dupa cum spunem trebuie practic doua persoane , deoarece este destul de migalos si dureaza (timpul se scurteaza destul de mult).Din aceasta compozitie vom face 100 de cornete.
Crema:
Ouale se amesteca cu zaharul, dupa care se adauga lapte putin cate putin amestecand pana se dizolva zaharul.
Apoi se adauga faina in ploaie amestecand pentru a nu se forma cocoloase ,iar la la final se adauga esena de vanilie si se pune pe foc amestecand din cand in cand.
Cand crema s-a ingrosat se da deoparte , se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga margarina .
Cu aceasta crema se vor umple cornetele , unul cate unul cu bineinteles multa rabdare .
Daca aceste cornete la racire vor deveni tari dar fragede la atingere, veti vedea ca se vor inmuia cand se vor umple cu crema.