Cornete cu crema de vanilie

Postat de iri_love in Prajituri
13 Noi 2015 | 16808 vizualizari
Cornete cu crema de vanilie

La aceste cornete este de preferat a fi manevrate de doua persoane, deoarece modelarea lor se face cat sunt calde. Cantitatea ingrendientelor este data de cat vor cantari ouale, ce vor fi folosite pentru prepararea cornetelor.De exemlu, cele 6 oua pe care le-am folosit cantareau 400g(pot cantari mai putin depinde de cat de mari sau mici sunt ele), deci vom folosi exact: 400g zahar, 400g faina, 400g margarina.Cam atat despre aceste cornete in rest spor la treaba.

Ingrediente

  • Pentru cornete:
  • 6oua,
  • margarina,
  • zahar,
  • faina,
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat.
  • Pentru crema:
  • 1l lapte,
  • 200g zahar,
  • 4 oua,
  • 200g faina,
  • esenta de vanilie,
  • un pachet margarina sau unt.

Mod de preparare

Vom incepe cu aluatul pentru cornete, care se prepara prin amestecarea ingrendientelor date. 

Va rezulta o compozitie de consistenta smantanei. Pana aici nimic prea usor.

''Greul " acum incepe. Pentru aceste cornete vom folosi o forma speciala, pe care eu o am de la sora soacrei mele, dar sa stiti ca am vazut si pe piata de cumparat. Dar mai avem nevoie si de o forma de corneta din tabla sau din lemn pentru modelare.

Deci: se pune forma pe foc sa se incinga bine, dupa care se adauga aluat cu o lingurita, se preseaza, se coace pe ambele parti(cateva secunde,pentru ca se coc repede), dupa care se aseaza pe un fund si se modeleaza cat este calda si tot atunci se scoate de pe cornet.

Dupa cum spunem trebuie practic doua persoane , deoarece este destul de migalos si dureaza (timpul se scurteaza destul de mult).Din aceasta compozitie vom face 100 de cornete.

Crema:

Ouale se amesteca cu zaharul, dupa care se adauga lapte putin cate putin amestecand pana se dizolva zaharul.

Apoi se adauga faina in ploaie amestecand pentru a nu se forma cocoloase ,iar la la final se adauga esena de vanilie si se pune pe foc amestecand din cand in cand. 

Cand crema s-a ingrosat se da deoparte , se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga margarina . 

Cu aceasta crema se vor umple cornetele , unul cate unul cu bineinteles multa rabdare .

Daca aceste cornete la racire vor deveni tari dar fragede la atingere, veti vedea ca se vor inmuia cand se vor umple  cu crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de panacris

Desert cornete cu crema de vanilie

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2015, 20:19
la 13.11.2015, 20:19
Ce multe sifrumoase !
la 13.11.2015, 20:20
Cine mananca atatea!??? Trimite-ne si noua!
la 13.11.2015, 20:21
Camelya
la 13.11.2015, 20:21
Multumesc Constelatialeu

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking