Cornete pentru inghetata I

Postat de cccris in Dulciuri
20 Apr 2010 | 8342 vizualizari
Cornete pentru inghetata I

Am tot cautat retete pentru cornetele de inghetata. Asta e prima pe care o incerc.

Ingrediente

  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou mare
  • 2 linguri unt topit si racit
  • 1 lingurite esenta vanilie
  • 1/4 cup lapte
  • 1/2 faina cernuta

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 150 grade.

Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina.

Ungem cu ulei o foaie de copt ( nu am inteles de ce trebuie sa fac asta, dar asa zice reteta ), punem o lingura plina de aluat, il intindem cu o spatula, in forma de cerc (eu am facut mai patrat, cum a iesit). Coacem formele 15 minute sau pina se bronzeaza putin. Acum reteta zice sa scoateti cite o forma si sa o infasurati pe un cornet de metal, dar ale mele sint prea subtiri si nu mi-ar fi intrat in ele nici o cupa de inghetata. In concluzie, am pus cite o foaie intr-un castron ca sa arate ca o cupa. Trebuie lucrat foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete pentru inghetata I" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2010, 16:43
interesante
la 20.04.2010, 16:51
tu vrei sa ne bagi in boala cu inghetata,eu mi-am cumparat ieri o caserola,cred ca ma dau la ea
la 20.04.2010, 17:45
pai sa ma ingras numai eu, ela?
la 20.04.2010, 17:57
buna ideie ,aici sant de cuparat si am luat gata facute ,dar arata bine cu siguranta cele de casa sant mai gustoase,oricum 5 furuclite
la 20.04.2010, 19:05
Interesante

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking