Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
Postat de Dulceatadetrandafiri in Prajituri
18 Mar 2011 | 4607 vizualizari
Cu aceste doua retete (si o a treia separat), am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor, denumita Dulcea Romanie. O idee tare faina, aceea a gatitului "tematic", in luna martie ingredientele propuse fiind cafeaua si vinul. Fie separat, fie impreuna. Am pregatit trei deserturi diferite, pe care le voi detalia astazi si in urmatoarele doua zile, data limita a acestei provocari fiind 20 martie, aviz amatorilor :) !
Pentru inceput, sa-ti spun despre prajitura-pudding. Este vorba practic, de doua deserturi in unul singur. Pusa la cuptor, prajitura - adica pandispanul - creste mare si pufos, iar in acelasi timp, sosul se topeste si patrunde la baza pandispanului, facandu-l cremos. Se serveste alaturi de o cupa de inghetata, de data aceasta, de vin rosu. Dar asta-i povestea de maine, asa ca, va urma...!