Ingrediente
- 500 gr mascarpone
- 115 gr zahar pudra
- 6 linguri vin rosu
- 50 gr ciocolata amaruie, maruntita
- 140 ml frisca lichida, usor batuta
- 5 linguri cafea proaspat macinata
- 85 gr zahar pudra
- 5 linguri coniac
- 200 gr piscoturi
- Pentru servire
- cacao, pentru pudrare
- 140 ml frisca lichida, batuta
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Tiramisu reţeta cu inghetata
Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.
Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|