Cornetti cu crema de vanilie

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
7 Mai 2013 | 25984 vizualizari
Cornetti cu crema de vanilie

Sunt foarte usor de facut, aparent migaloase, dar imediat ce va intrati in mana la rulat, se fac aproape singure ;-) . Este un desert racoros si foarte aspectuos pentru o masa festiva!

Ingrediente

  • pentru 40 de rulouri:
  • 2 pachete foietaj (900 gr)
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 270 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 90 gr amidon

Mod de preparare

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin)

Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina si apoi punem una din foi  pe care o pudram si pe aceasta cu faina. Intindem aluatul cu facaletul cat sa ne permita a-l rula. Eu am avut un aluat de 30cm/30 cm si l-am intins cam de 45cm/ 45cm.

Taiem fasii de cca 2 cm latime  pe care le vom rula pe conuri incepand de la varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200ºC pana se rumenesc usor.

Daca vreti sa fie mai aspectuoase, le puteti unge cu putin lapte sau apa cu pensula de silicon si puteti sa le presarati zahar tos pe deasupra.

Crema de vanilie

Crema de vanilie care am folosit-o este crema clasica de patiserie care se foloseste la eclere, tarte, cremsnit etc.

Intai scoatem semintele de la pastaia de vanilie si le punem in laptele care il punem pe foc.

Punem laptele la incalzit intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Oprim cam 100 ml lapte ca sa amestecam cu amidonul si galbenusurile.

Intr-un bol separat, amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul, apoi turnam putin lapte si apoi continuam cu amidonul. Adaugam si restul de lapte si omogenizam bine.

Cand laptele s-a incalzit, turnam putin cate putin, in fir subtire peste amestecul de galbenusuri (ca sa nu se coaguleze galbenusurile), amestecand continuu cu telul. Cand amestecul este omogen,il turnam inapoi in craticioara si mestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase avand consitenta unei budingi. Tragem de pe foc, si incorporam si untul dupa care acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si bagam la rece.

Crema trebuie sa fie racita inainte sa umplem conurile.

Cand s-a racit, umplem un sac a poche cu crema si spritam conurile.

Se pot umple si cu frisca sau alta crema, de ciocolata de exemplu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornetti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa...

Citeste continuarea

Prajiturele cu ceai rosu

Postat de rhapsody

Prajiturele cu ceai rosu

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 15:36
ce faine sunt
la 07.05.2013, 15:37
Ce bunatati ai adus!
la 07.05.2013, 15:46
bune bune
la 07.05.2013, 15:48
la 07.05.2013, 15:50
servesc si eu

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking