Cornish Pasty

Postat de Brindusa in Vita
4 Mai 2010 | 8010 vizualizari
Cornish Pasty

O mancare traditionala din Marea Britanie, provenind din zona Cornwall

Ingrediente

Pentru coca

  • 220 g faina
  • 110 g unt foarte rece, taiat cubulete mici
  • un praf ce sare
  • cam 10 linguri de apa foarte rece

Pentru umplutura

  • 200 g cane vita, taiata foarte marunt
  • 1 ceapa mare tocata mic
  • 1 cartof mare, taiat cubulete mici
  •  1 morcov, taiat cubulete mici
  • sare, piper dupa gust
  • cimbru, rozmarin

 Altele

  • un ou batut usor

Mod de preparare

Eu am facut coca cu robotul de bucatarie, dar se face foarte usor si cu mana. Amesteca faina cu untul si sarea pana ce devin ca nisipul. Pune cate putina apa si amesteca, pana ce totul devine o coca. Infasoara in plastic si lasa la congelator 15 min (sau 30 min in frigider)

In timpul asta porneste cuptorul la 220 C. Taie carnea si legumele. Amesteca ingredientele umpluturii. Scoate coca din congelator si imparte-o in 4 bucati egale. Intinde prima bucata. Cu ajutorul unei farfurii de desert taie o forma circulara. Pune in centru un sfert din umplutura si unge marginile cu ou.

Aduna marginile in sus si preseaza ca sa sigilezi umplutura. Unge cu ou peste tot. Fa la fel si cu celelate 3 bucati de coca. Baga la cuptor cam 60 minute.

Se poate manca rece sau calda. Umplutura ramane mult timp calda in interior

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornish Pasty" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

Postat de mosuletulene

Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati...

Citeste continuarea

Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

Postat de merisor67

Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

Mai intai pregatim marinata. Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea. Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2010, 00:36
Super reteta! Poate o fac si eu. Si le zic ca e pizza, poate mananca.
la 04.05.2010, 00:37
da nu va jucati cu denumirile retetelor,tu si miha,imi place mult poza finala
la 04.05.2010, 00:37
miha iar tu le spun eu copiilor ce e
la 04.05.2010, 00:50
cred ca sant super gustoase si arata foarte bine,5 furcu de la mine
la 04.05.2010, 00:50
daca vrei clatite taci.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking