Ingrediente
- cca 500 gr carne de vita(fara prea multa grasime)
- 250 ml pasta de rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi mari
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 varf de lingurita chimion praf
- sare
- piper negru
- 150 ml vin rosu sec
- 2 linguri margarina
- ulei de masline
Mod de preparare
Taiem carnea in cubulete(cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca. Punem si pasta de rosii, sare si piper si mai lasam 5 minute la calit.
Adaugam putin din cantitatea de vin, lasam sa se evapore alcolul si punem apa(fierbinte) cat sa acopere carnea. Lasam sa fierba la foc moderat, acoperit cu un capac. Din cand in cand amestecam si mai adaugam cate putin din vin, pana il terminam. Adaugam si apa daca mai este necesar si o lasam pe foc cca 2 ore si jumatate, pana carnea devine frageda, iar apa a scazut formand un sos consistent.
Se serveste cu piure de cartofi alaturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|