Cornul abundentei

Postat de carmen in Reteta de vedeta
30 Aug 2016 | 4923 vizualizari
Cornul abundentei

Cornul abundentei, de obicei il fac in preajma sarbatorilor, momentul in care cu totii ne dorim si dorim tututror toate cele bune. Gandindu-ma ca reusesc sa ajung la intalnirea Bucatarasilor de la Paltinis 2016 fie si pentru cateva ore, am vrut sa le transmit tot ce-i mai bun ! Cornul - a fost mesajul meu de bine ! Bunica mea ne facea mereu insa din coca moarta si-l pastra de frumusete pana la Pasti. Eu am cautat o reteta comestibila pentru ca nu suport sa arunc mancarea. Intai am facut din aluat de cozonac ca mai apoi, Petro, prietena mea mi-a sugerat-o si dupa testare am decis ca este cea mai potrivita

Ingrediente

  • 800 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 cub de drojdie de 42 g
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors

Mod de preparare

Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut. 

Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta foarte putin pana iese un aluat neted si nelipicios. Se lasa la crescut in timp ce formam conul pe care vom monta cornul.

Din restul de compozitie am facut saratele ungandu-le cu ou si presarandu-le cu branza sarata si ce ai la indemana sau dupa inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornul abundentei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Postat de AlexTeacher

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta; Incorporati-o cu 140 g de faina pentru inceput; Amestecati-le bi ne si lasati-le cca 30 min;...

Citeste continuarea

Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Postat de Lia1

Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Puneti 1 ceapa+1 morcov+1 catel usturoi+1 mana busuioc proaspat la calit, la focul cel mai mic, intr-o cratita mare cu cateva linguri de ulei de masline. Acoperiti oala! Caliti timp de 20 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2016, 10:20
la 30.08.2016, 10:23
la 30.08.2016, 10:37
am inteles ca l-ai adus la intalnire,cred ca a fost furat,eu nu l-am vazut si nici nu l-am gustat
la 30.08.2016, 10:48
la 30.08.2016, 11:03
pe cuvant l-am adus, nu a fost foarte decorat pentru ca trebuia sa reziste 300 si nu stiu cati de km si serpentine si caldura. Asa ca nu m-am riscat sa fac ceva delicat... si-asa am avut emotii sa nu se rupa cornul la cat de fraged era, ba mai mult am lasat parte din suport in el... si l-am scos acolo cand au venit copilasii la papat.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking