Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

Postat de marieta in Prajituri
18 Dec 2011 | 6396 vizualizari
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

bune si astea zic eu!!

Ingrediente

pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 125g,unt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • putina sare,
  • coaja de lamaie.

pentru umplutura:

  • 50 g curmale,
  • 50 g caise uscate,
  • 50 g smochine uscate,
  • 1 ou plus 1 albus,
  • 50 g zahar,
  • nuci sau migdale macinate pana iese un aluat tare.
  • un galbenus pt uns deasupra.

Mod de preparare

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna.

pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare.

se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu zimti,se pune cate o lingurita de umplutura se unge aluatul pe margini cu galbenus si se lipesc la mijloc.

se coc la foc potrivit.

se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Blatul galben:  Se separa ouale. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu Pomelo

Postat de panacris

Desert cheesecake cu Pomelo

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 00:36
Imi plac grozav reetele tale sunt deosebit de tentante .Eu nu prea pregatesc dulciuri pentru ca toti din familie suntem bine crescuti si la propriu si la figurat
Dar musai sa fac si eu ceva pentru ca m-am saturat de sarbatori sa comand din comert . Sunt mai sanatoase si mai savuroase cele de casa .!!!
la 19.12.2011, 00:41
da mihaela sunt mai bune cele facute in casa!!in plus eu vreau sa fac aceste retete cu fructoza in loc de zahar sa pot manca si eu!!
la 19.12.2011, 07:46
ce aromate trebuie sa fie.
Faine
la 19.12.2011, 09:41
la 19.12.2011, 09:50
ce bune tre sa fie

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking