Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

Postat de marieta in Prajituri
18 Dec 2011 | 6410 vizualizari
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

bune si astea zic eu!!

Ingrediente

pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 125g,unt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • putina sare,
  • coaja de lamaie.

pentru umplutura:

  • 50 g curmale,
  • 50 g caise uscate,
  • 50 g smochine uscate,
  • 1 ou plus 1 albus,
  • 50 g zahar,
  • nuci sau migdale macinate pana iese un aluat tare.
  • un galbenus pt uns deasupra.

Mod de preparare

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna.

pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare.

se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu zimti,se pune cate o lingurita de umplutura se unge aluatul pe margini cu galbenus si se lipesc la mijloc.

se coc la foc potrivit.

se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Postat de merisor67

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Blat : mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare. Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de piersici

Postat de rocsi_1612

Cheesecake cu jeleu de piersici

Crusta: Biscuitii ii maruntim in robot. Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul. Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila. Punem crusta, apasam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 00:36
Imi plac grozav reetele tale sunt deosebit de tentante .Eu nu prea pregatesc dulciuri pentru ca toti din familie suntem bine crescuti si la propriu si la figurat
Dar musai sa fac si eu ceva pentru ca m-am saturat de sarbatori sa comand din comert . Sunt mai sanatoase si mai savuroase cele de casa .!!!
la 19.12.2011, 00:41
da mihaela sunt mai bune cele facute in casa!!in plus eu vreau sa fac aceste retete cu fructoza in loc de zahar sa pot manca si eu!!
la 19.12.2011, 07:46
ce aromate trebuie sa fie.
Faine
la 19.12.2011, 09:41
la 19.12.2011, 09:50
ce bune tre sa fie

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking