Ingrediente
- 250 gr unt topit
- 100 gr lapte batut
- 1 iaurt mic (cu visine)
- coaja rasa de lamaie (1 lingurita)
- 1 lingurita rasa de bicarbonat stins in 1/2 lingurita de otet
- 50 gr zahar
- 700 gr faina proaspat cernuta
- 1 borcan gem de fructe
- zahar pudra
Mod de preparare
Pregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul si coaja de lamaie, de asemenea. Framantam aluatul cca 10 minute. Lasam la odihnit la rece, alte 10 minute.
Scoatem aluatul din frigider, il impartim in 8 parti egale. Lasam 1 parte pe masa de lucru (infainata), restul vor ajunge din nou la rece pana in momentul in care vom lucra cu ele.
Intindem aluatul cu sucitoarea, il impartim cu pintenul in 8, punem putin gem la baza fiecarei bucatele rezultate si rulam. Dam forma cornuletelor si le asezam in tava pe hartie de copt.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, temperatura medie (160-170 grade).
Lasam cornuletele la copt cca 20 min, pana devin aurii.
Le scoatem pe un platou si presaram zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu lapte batut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|