Cornulete pufoase cu gem

Postat de papabundetot in Prajituri
14 Sep 2013 | 12775 vizualizari
Cornulete pufoase cu gem

Pentru ca nu am mai facut de foarte multa vreme cornulete,am decis sa fac acum,vremea de afara m-a ajutat fiind ceva mai racoare,asa ca un inceput hotarat de toamna,mi-a fost mult mai usor sa stau intr-o bucatarie incalzita datorita caldurii cuptorului decat in zilele de vara care au trecut deja :) .Bunica si matusa mea faceau mereu cand eram copil cornulete cu tot felul de bunatati si m-am gandit sa le urmez exemplul astazi si sa revin la bucuriile copilariei. :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 500 gr faina alba tip 650 + extra pentru framantat
  • 250 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 2 linguri generoase de miere (se poate si cu zahar)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 ou pentru uns cornuletele
  • gem de capsune pentru umplut

Mod de preparare

Intr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor,am tunat peste drojdie putin lapte,atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia,am adaugat apoi o lingura de faina si am lasat maiaua la caldura pe aragaz (cuptorul fiind pornit) aproximativ 20 minute.

Dupa ce maiaua a crescut,intr-un castron mai mare am pus faina,mierea,untul,laptele ramas si am amestecat mai intai cu o lingura,mai apoi am trecut la framantatul cu mana,pana cand aluatul meu s-a amestecat bine si nu mai era lipicios,daca e nevoie mai adaugati faina sa nu fie lipicios,insa doar cate putina pentru ca aluatul trebuie sa ramana moale ca sa creasca frumos.Am acoperit apoi castronul cu o carpa umeda si l-am asezat pe aragaz,la dospit unde a si stat mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a crescut suficient,am intins pe masa de lucru putina faina,am pus aluatul pe care l-am mai framantat putin si apoi l-am intins cu sucitorul pe cat posibil intr-o forma rotunda din care am taiat apoi fasii asemanatoare feliilor de tort 

Pe fiecare astfel de felie am pus cate o lingura de gem de capsune in partea mai lata a ei si am rulat apoi spre capat obtinand astfel cornuletele pufoase la care visam 

Fiecare cornulet l-am uns cu ou batut,pentru a se rumeni frumos,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu nuca si gem

Postat de papabundetot

Cornulete cu nuca si gem

Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de Bunica

Cornuri pufoase

Pune laptele la incalzit. Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat. Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 18:08
la 14.09.2013, 18:13
Toata lumea a facut cornulete....
la 14.09.2013, 18:13
Cu gem de căpşuni, ce aromat!
la 14.09.2013, 19:01
la 14.09.2013, 19:10
Eu n-am facut, da servesc de la tine!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking