Ingrediente
- 1 pachet margarina Rama mit Butter
- 200 g. zahar
- 400 ml. lapte
- 10 g. drojdie uscata
- 800-850 g. faina
- 1 plic zahar vanilat
- ciocolata
- gem
- 1 ou
Mod de preparare
Pune laptele la incalzit.
Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat.
Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea.
Framanta pana obtii un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini.
Acopera avasul cu un prosop si lasa aluatul la crescut 30 minute.
Baute oul intr-un castron.
Rupe cate o bucata de aluat ,intinde pe masa de lucru o foaie de jumatate ce centimetru grosime si imparte foaia in triunghiuri .
Pe triunghiurile din aluat pune ciocolata sau gem,ruleaza aluatul si pune cornul in tava tapetata cu hartie de copt.
Ia o pensula de bucatarie si unge cornurile cu ou.
Da tava la cuptorul incins la 180 grade pana cand cornurile se rumenesc .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|