Cornuri pufoase cu Nutella

Postat de cris2711 in Dulciuri
19 Iun 2014 | 6811 vizualizari
Cornuri pufoase cu Nutella

Sunt un dulce preferat de mine,fara doar si poate,mi-a fost iarasi pofta tare si nu m-am lasat pana nu am ademenit satul cu ele:D.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr.) sau drojdie proaspata 25 gr.
  • jumatate lingurita de sare
  • 25 gr. unt de la temperatura camerei
  • 2 linguri cu varf de miere
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou

Mod de preparare

Laptele se incalzeste intr-o craticioara.

Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer.

Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron .

Se framanta bine ,se adauga si maiaua din drojdie si se framanta pana primeste o consistenta cat mai elastica.

Aluatul trebuie sa se desprinda de peretii castronului,cu mare usurinta,nu are voie nici sa se lipeasca dar nici sa fie tare.Cu cat este mai elastic ,cu atat vor fi cornurile mai pufoase.

Se acopera cu un prosop curat,usor umed.

Se lasa 1 ora sa creasca .

Cu 15 minute inainte de a se rula,se incalzeste cuptorul la 170°C.

Aluatul se intinde bine ,cu sucitorul,cat mai rotund posibil.

Se taie felii,genul felii de pizza.

Se intinde cam o lingurita cu Nutella pe fiecare fasie ,apoi se ruleaza de la baza,inspre varf.

Se aseaza pe o tava   si se ung  cu ou,cu o pensula.

Partea cu varful se pune in jos.

Se dau la cuptor pentru circa 17-20 de minute.

Cand sunt rumenite se scot de la cuptor.

Se servesc asa calde si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella: Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de cris2711

Cornuri pufoase

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 19.06.2014, 19:01
O bunatate
la 19.06.2014, 19:03
Crisulino, pacatuiesti cu pufoseniile?
la 19.06.2014, 19:03
CE BINE ARATA
la 19.06.2014, 19:05
Preferatele mele !
la 19.06.2014, 19:06
Mala da

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking