Cornuri cu ciocolata

Postat de lucy2002 in Dulciuri
19 Iun 2014 | 6494 vizualizari
Cornuri cu ciocolata

Delicioase!!!

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • doua galbenusuri si doua oua intregi
  • drojdie cat o nuca
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • un pic de sare
  • ciocolata sau rahat
  • nuca de cocos
  • sirop din zahar sau miere de albine( pt uns )

Mod de preparare

Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi.

Impartim aluatul in doua parti egale. In prima parte vom pune cacaoa si vom framanta foarte bine, a doua parte va ramane alba. Lasam aluaturile la crescut pana cand isi dubleaza volumul

Ne apucam de treaba. Fiecare aluat va fi impartit in patru parti. Vom avea patru bucati albe si patru bucati maro. Intindem o bucata din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucata si din aluatul maro tot in forma de cerc. Le suprapunem si dam cu sucitorul peste ele pt. a le lipi cat mai bine. Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, deci ne vor iesi 8 cornuri.

Am pus pe fiecare triunghi cate o bucatica de ciocolata si le-am rulat din interior spre exterior. Se pot umple si cu rahat daca va place. Le-am asezat intr-o tava de copt, le-am lasat un pic sa cresca, am uns cu galbenus fiecare corn in parte si le-am dat la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade, pentru 20 minute.

Cand sunt gata se scot se ung cu miere de albine sau sirop de zahar si se presara nuca de cocos .

Pofta buna !!!

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2014, 00:17
foarte faineee
la 19.06.2014, 00:19
Sunt delicioaseee!
la 19.06.2014, 00:42
Luana
la 19.06.2014, 00:42
Angelina
la 19.06.2014, 09:44
delicioase

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking