Ingrediente
- 2 oua
- 5-6 linguri untura(sau daca nu aveti ulei)
- 2-3 linguri smantana
- 5-6 linguri zahar
- un praf de sare
- o lingurita mica de bicarbonat stins cu otet
- un varf de cutit scortisoara
- faina cat cuprinde(trebuie sa fie un aluat nu prea vartos,potrivit ca pentru orice foi)
- 8 linguri de zahar praf pentru decor*
Mod de preparare
Pentru inceput,punem intr-un vas ouale,untura smantana,praful de sare,scortisoara si zaharul si amestecam bine,bine pana ce se topeste tot zaharul!
Stingem bicarbonatul cu otetul si adaugam peste compozitie,amestecand putin sa se omogenizeze...
Tot in acelasi vas adaugam faina si punem putin cate putin amestecand cu lingura,cand se mai ingoase, framantam cu mana pana ce obtinem un aluat nu prea vartos,sa fie potrivit.
Dupa ce terminam cu aluatul incepem sa facem bilute rotunde(cat mingiutele mici saltarete),dupa care avem de nevoie de 2 furculite care le punem cu fata in jos una langa alta(lipite) pe masa dupa care luam pe rand cate o biluta si o asezam pe furculite si le intindem bine cu mana dupa care adaugam dulceata(putina) intr-un colt si le rasucim obtinand forme frumoase.
Dupa ce am terminat cornuletele intindem o foaie de hartie de copt in tava si o ungem foarte putin cu ulei si punem acolo cornuletele dupa care le bagam in cuptor(eu am folosit cuptorul de la soba),verificandu-le din 10 in 10 minute pana cand se rumenesc.
Se scot din cuptor se lasa sa se raceasca pe o tava si dupa care se invelesc in zahar praf.
Am pus o poza cu ele dar nu sunt prea clare,gustul este unul desavarsit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de struguri!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|