Ingrediente
- 500 g faina
- 400 g nuca macinata
- 250+150 g zahar praf
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 250 g unt
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Untul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam pina obtinem un aluat potrivit de moale.
Facem 6 mingiute pe care le vom face sul, cu ajutorul palmelor. Sulul va fi cam de 1 cm grosime si il vom taia segmente de 4-5 cm, pe care le vom arcui usor.
Intr-o tava unsa vom pune cornuletele si le vom da la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru 15-20 de minute.
Dupa ce s-au copt , le lasam sa se raceasca in tava apoi le tavalim prin zaharul pudra ramas si le punem in cutii la pastrat.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca dar...neumplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|