Cornulete cu nuca dar...neumplute

Postat de Sidy in Prajituri
28 Dec 2011 | 7747 vizualizari
Cornulete cu nuca dar...neumplute

Cele mai bune si mai fragede cornulete, ce ti se topesc in gura....sunt acestea.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 400 g nuca macinata
  • 250+150 g zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Untul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam pina obtinem un aluat potrivit de moale.

Facem 6 mingiute pe care le vom face sul, cu ajutorul palmelor. Sulul va fi cam de 1 cm grosime si il vom taia segmente de 4-5 cm, pe care le vom arcui usor.

Intr-o tava unsa vom pune cornuletele si le vom da la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru 15-20 de minute.

Dupa ce s-au copt , le lasam sa se raceasca in tava apoi le tavalim prin zaharul pudra ramas si le punem in cutii la pastrat.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca dar...neumplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert checul mofturosilor

Postat de MotanLaOale

Desert checul mofturosilor

Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza...

Citeste continuarea

Prajitura cu rubarba (Reteta 300)

Postat de reisnaor_2006

Prajitura cu rubarba (Reteta 300)

        Mixam foarte bine ouale cu zaharul si praful de sare, pana ce devin ca o crema si zaharul e topit. Adaugati laptele, uleiul, apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2011, 08:42
Astea cu nuca-s delicioase! Se topesc in gura
la 28.12.2011, 08:48
bune bune
la 28.12.2011, 09:12
la 28.12.2011, 09:56
fursecurile mamei mele.....
la 28.12.2011, 11:04
ce bune se topesc in gura

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking