Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 cana ulei
- 1/2 cana apa calduta
- 300 gr rahat
- 1 lingura zahar
- 1 plic drojdie uscata
- un praf de sare
- zahar pudra
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare, maiaua si uleiul si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute pana isi dubleaza volumul.Intindem o foaie subtire pe care o taiem in triunghiuri sau dreptunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi o bucata de rahat si rulam. Tapetam o tava de copt cu hartie cerata si punem cornuletele. Coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Calde le pudram cu zahar pudra.
Sunt foarte, foarte fragede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|