Ingrediente
- Ingrediente
- 400 gr faina
- o lingura de zahar
- 150 ulei
- 100 ml bors
- 1/2 lingurita sare
- o lingura zahar
- un pliculet drojdie uscata
- doua pliculete zahar vanilat
- coaja rasa portocale
- gem de prune sau rahat, pentru umplut
- zahar pudra
Mod de preparare
Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia. Omogenizati.
Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin. Framantati un aluat maleabil, nelipicios. Strangeti aluatul intr-o forma de bila mare.
Pe blatul de lucru infainat aplatizati bila de aluat cu sucitorul intinzand o foaie rotunda de 1cm grosime. Impartiti cu cutitul foaia in doua, apoi in 4, si tot despartiti unghiurile formate in doua pana obtineti 12 sau 16 bucati. (pentru a intelege procedeul va uitati AICI.)
Puneti la baza fiecarei bucati de aluat o lingurita de gem sau o bucatica de rahat si rulati de la baza spre varf. In tava tapetata cu hartie pentru copt asezati cornuletele lasand distanta intre ele. Preincalziti cuptorul timp in care dati tava la frigider.
Coaceti cornuletele la foc mediu pana prind culoare apoi le pudrati cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|