Cornulete de post cu bors

Postat de gaby_d in Mancaruri de post
20 Mar 2012 | 11264 vizualizari
Cornulete de post cu bors

Cele mai grozave cornulete de post mancate de mine. Se fac atat de simplu si dispar atat de repede. Multumesc Sara & Miki pentru reteta.

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 400 gr faina
  • o lingura de zahar
  • 150 ulei
  • 100 ml bors
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • doua pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa portocale
  • gem de prune sau rahat, pentru umplut
  • zahar pudra

Mod de preparare

Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia. Omogenizati.

Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin. Framantati un aluat maleabil, nelipicios. Strangeti aluatul intr-o forma de bila mare.

Pe blatul de lucru infainat aplatizati bila de aluat cu sucitorul intinzand o foaie rotunda de 1cm grosime. Impartiti cu cutitul foaia in doua, apoi in 4, si tot despartiti unghiurile formate in doua pana obtineti 12 sau 16 bucati. (pentru a intelege procedeul va uitati AICI.)

Puneti la baza fiecarei bucati de aluat o lingurita de gem sau o bucatica de rahat si rulati de la baza spre varf. In tava tapetata cu hartie pentru copt asezati cornuletele lasand distanta intre ele. Preincalziti cuptorul timp in care dati tava la frigider.

Coaceti cornuletele la foc mediu pana prind culoare apoi le pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu bors" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete de post cu gem de caise

Postat de katty

Desert cornulete de post cu gem de caise

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana...

Citeste continuarea

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 09:50
nu am mai auzit ,cred ca-s bune
la 20.03.2012, 10:07
sunt bune si fragede
la 20.03.2012, 10:24
cum dispar
api nu's bune,ca daca vin ce-mi dai?
ce presou cashtoc ai
la 20.03.2012, 10:25
Si eu vroiam sa fac cu ulei dar nu stiam cum vor iesi!!
la 20.03.2012, 10:26
excelente!!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking