Cornulete cu bors

Postat de cec in Dulciuri
5 Mai 2011 | 12466 vizualizari
Cornulete cu bors

Avand niste bors ramas m-am gandit sa fac ceva dulce si cum copiilor le plac cornuletele am cautat pe net o reteta si am dat de asta in mai multe locuri asa ca am pus mana pe treaba

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 ml untdelemn
  • 100 ml bors
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • Umplutura am folosit:
  • visine din dulceata,
  • nuci din dulceata (verzi)
  • coaja de pepene verde din dulceata

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina;

Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul;

Se pune apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale, fiecare bucata se modeleaza in forma de minge;

Aluatul este elastic, se lucreaza usor, fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse, aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri;

La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinandu-se cornulete, care se asaza in tava neunsa, la distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute;

Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sunt foarte fragede si gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete de post cu gem de caise

Postat de katty

Desert cornulete de post cu gem de caise

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana...

Citeste continuarea

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2011, 00:24
Foarte bune
la 06.05.2011, 09:12
delicioase
la 06.05.2011, 09:56
foarte bune
la 06.05.2011, 10:22
la 06.05.2011, 10:31

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking