Cornulete cu gem (de post)

Postat de Furnicuti in Dulciuri
25 Mar 2011 | 23882 vizualizari
Cornulete cu gem (de post)

Niste cornulete foarte fragede si rapide

Ingrediente

  • 500 g faina (plus 2 - 3 linguri pentru intins coca) 
  • 100 - 130 ml bors
  • 200 ml ulei
  • 50 g nuci (optional)
  • 100 g dulceata sau magiun
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare

 

Mod de preparare

Pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina.

Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat nucile marunt si le-am amestecat cu dulceata. Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e nevoie sa folositi nuci.

Punem faina intr-un vas incapator, adaugam uleiul, borsul, un praf de sare, maia si amestecam pana obtinem un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugam putin bors sau putina faina, ca sa aiba o consistenta potrivita, nici prea moale, dar nici sa nu se crape. Adaugam si esenta de lamaie si framantam cateva minute, dupa care acoperim vasul si il lasam 10 minute la frigider. Pentru ca mi s-a parut mult aluat, l-am am impartit in 2 si fiecare parte am intins-o intr-o foaie destul de subtire pe o suprafata presarata cu faina. In functie de cat de rotunda va iese foaia de aluat, puteti sa taiati triunghiuri, sau sa le mai "corectati" pe la capete. Asezam umplutura la baza triunghiurilor si le rulam de la baza spre varf. In tava cu hartie de copt punem cornuletele si le coacem cam 30 de minute la foc mic-mediu (cam 170 - 180 de grade), pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete cu gem de visine ( de post)

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete cu gem de visine ( de post)

Margarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am...

Citeste continuarea

Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 16:24
iau vreo 4 si o fug
la 25.03.2011, 16:40
ce frumusele sunt!!!!!!
la 25.03.2011, 17:08
kamy, poti sa iei si mai multe
dya, multumesc
la 25.03.2011, 17:17
bunee
la 25.03.2011, 18:20
n-am mai mancat cornulete de cand eram mica

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking