Ingrediente
- Ingrediente sirop:
- 250 ml apa
- 150 gr. zahar
- 1 pliculet condimente pentru vin fiert
- Ingrediente aluat alb:
- 200 g ulei
- 300 g apa minerala
- 4 linguri zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- faina cat cuprinde
- Ingrediente aluat colorat:
- 200 g ulei
- 300 g apa minerala
- 4 linguri zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 1 fiola esenta de rom
- 2 linguri cacao
- faina cat cuprinde
- Am folosit gem de prune pentru umplutura iar la decor nuca de cocos
Mod de preparare
Am preparat mai intai siropul lasand ingredientele sa fiarba timp de 15 minute.
Aluaturile le-am pregatit separat amestecand pentru fiecare ingredientele enumerate mai sus.
Le-am lasat la rece pentru o jumatate de ora.
Am impartit aluaturile in mingiute aprox. egale, (5x albe; 5x colorate).
Am intins pe masa de lucru cate o biluta alba si una colorata, le-am suprapus si am mai aplatizat aluatul, dupa care l-am impartit in 8, am asezat cate o lingurita de gem de prune si am rulat cornuletele pornind de la baza spre varf.
Le-am tinut la cuptor cca 20- 25 min. (180grade) si la scoaterea din tava le-am plonjat in siropul rece.
Le-am decorat cu nuca de cocos si le-am tras in chip pentru voi! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|