Cornulete de post

Postat de Poliana in Dulciuri
24 Apr 2013 | 10834 vizualizari
Cornulete de post

Azi mancam de post...cornulete, dar sunt atat de bune, ca nu ar zice nimeni ca sunt de post, pe cuvant.

Ingrediente

  • Cornulete
  • 180 gr margarina/unt de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml lapte de soia/cocos
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pudra de portocale
  • Umplutura
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cu varf gem de prune
  • 150-200 gr rahat

Mod de preparare

Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Punem faina, praful de sare, pudra de portocale si apoi turnam laptele cu drojdia. framantam un aluat elastic, omogen care sa nu fie lipicios. Dupa caz se mai poate adauga faina sau lapte de soia.

Lasam aluatul sa stea jumatate de ora la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat. Pentru umplutura e foarte simplu. Rahatul il taiem bastonase mici si subtiri, sau cubulete. Nuca macinata o amestecam cu gemul de prune pana cand obtinem o compozitie omogena.

Impartim aluatul in 6 parti egale. Fiecare bucata o intindem sub forma unui cerc, pe care il taiem in 8 triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi, apoi incepem sa rulam pornind dinspre baza inspre varf. Asezam cornuletele in tava, lasand putin spatiu intre ele. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Cand este incins introducem tava cu cornuletele la cuptor si le coacem pentru aproximativ jumatate de ora. Le scoatem din cuptor, le mai lasam cateva minute in tava apoi le tavalim prin zahar pudra din abundenta. 

Le pastram intr-un vas inchis ermetic timp de cateva zile (cat rezista).

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete cu gem de visine ( de post)

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete cu gem de visine ( de post)

Margarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am...

Citeste continuarea

Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2013, 08:58
Bune buneeeeeee
la 24.04.2013, 09:03
cate cornulete dai la schimb?
la 24.04.2013, 09:12
Ce bune! Vreau si eu!
la 24.04.2013, 09:22
Iau si eu unul ca n-am terminat cafeaua
la 24.04.2013, 09:29
delicioase

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking