Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca

Postat de Valclaudia in Dulciuri
21 Iun 2015 | 3483 vizualizari
Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca

Ingrediente

  • 1 pahar apa minerala
  • 1/2 pahar ulei
  • cca 500-550 gr. faina alba
  • 50 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 pachetel mic de drojdie
  • 1 borcan dulceata de caise
  • samburi de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa minerala, faina si uleiul.

Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la temperatura medie (180 grade).

Desprindem bucati de marimea unui mar din aluat, intindem pe rand aluatul pe masa de lucru infainata si taiem aluatul in forma de triughi de marimea dorita.

Asezam la baza cate un sfert de lingurita dulceata, punem cate un sambure de nuca si rulam cornuletele, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute pana se rumenesc usor cornuletele.

Le scoatem apoi pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Nugat glace', by Radu Popovici

Postat de Ina

Nugat  glace', by Radu Popovici

Preparam intai crantzul:  Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de Creatsa

Crema de zahar ars

Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda) Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2015, 12:51
Foarte bune cornuletele !
la 21.06.2015, 12:56
Ce bune sunt!
la 21.06.2015, 12:59
bune
la 21.06.2015, 13:23
bune bune
la 21.06.2015, 14:20

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking