Ingrediente
- 125 gr de osânză de porc crudă, măcinată
- 4 gălbenuşuri
- 100 de ml de iaurt smântână
- 1 praf de sare
- 1 lingură esenţă vanilie
- 250-300 gr făină, în funcţie de calitate
Mai avem nevoie de:
- Umplutură după gust: gem consistent, acrişor, de prune, nucă măcinată amestecată cu bezeaua albuşurilor rămase, rahat
- Făină pentru presărat planul de lucru
- Zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare
Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute; Se adaugă câteva linguri de făină şi se încorporează la început cu mixerul pe viteză mică, apoi se adaugă treptat toată făina şi se începe să se framânte rapid;
Cantitatea de fâină, după cum am specificat în lista ingredientelor, poate varia uşor în plus sau în minus în funcţie de mărimea gălbenuşurilor; Se frământă rapid, fară a insista prea mult (dacă se framântă în exces nu vor mai fi atât de fragede cornuleţele) până când se formează un aluat care se desprinde de pe mâini; Aluatul se înfoliază cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute;
Aluatul răcit se împarte în două şi se întind, cu ajutorul sucitorului, două foi subţiri (3-4 mm), pe planul de lucru presărat cu făină; Aluatul se împarte în pătraţele şi pe fiecare se aşează umplutura dorită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|