Cornulete fragede cu dulceata

Postat de Valclaudia in Dulciuri
31 Ian 2016 | 4162 vizualizari
Cornulete fragede cu dulceata

se topesc in gura :)

Ingrediente

  • 500-550 g faina alba proaspat cernuta
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 150 g zahar farin
  • 1 lingura smantana groasa
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 oua de casa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 100 g zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.

Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale folosite.

Framantam aluatul, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam la rece cel putin 30 minute.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Asezam in tava folie de teflon sau hartie de copt.

Impartim aluatul in 10 parti aproximativ egale.

Pe masa de lucru infainata intindem cate o parte de aluat cu facaletul, impartim apoi fiecare cerc in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi asezam dulceata de cirese amare, rulam strans si asezam cornuletele obtinute in tava lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste in timpul prepararii la cuptor.

Coacem cornuletele timp de 15 minute, pana devin usor aurii.

Punem intr-o punga zaharul pudra si scoatem cornuletele fierbinti din tava direct in punga, astfel incat zaharul se va lipi usor de cornulete.

Le scoatem din punga pe platou, le lasam la racit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete sfaramicioase

Postat de ione21

Cornulete sfaramicioase

Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut; După ce şi-a...

Citeste continuarea

Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca

Postat de Elena_Daria

Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca

Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2016, 21:16
la 31.01.2016, 21:16
Hai sa le impartim , doua mie , doua tie . Frateste
la 31.01.2016, 21:21
Vreau si eu,fara numar
la 31.01.2016, 21:38
super
la 31.01.2016, 22:16
Bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking