Ingrediente
- Pentru aluat:
- 50 gr drojdie
- 100 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- Făină cât să devină ca şi o smântână
- Mai avem nevoie de:
- 250 gr untură
- 250 gr margarină
- 5 linguri smântână
- 1 ou
- 1 kg făină
- Umplutura:
- Dulceaţă de prune
- Nucă (amestecată cu zahăr şi lapte)
- Caşcaval
- Ou
Mod de preparare
Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut;
După ce şi-a dublat volumul, adăugăm untura, margarina, smântâna şi oul, le amestecăm bine şi punem făina; dacă e prea moale materialul mai putem adauga puţină făină;
Întindem materialul subţire, tăiem ca în imagine, punem umplutura, după care rulăm de la partea mai lată spre vârf şi le punem în tava cu hartie de copt şi îi dăm la cuptor pt circa 20-30 de minute, de la foc mare spre mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete sfaramicioase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|