Ingrediente
- pt aluat
- 1 kg faina
- 300ml lapte
- 200ml ulei
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 25g drojdie
- 1 plic praf de copt
- coaja la doua lamai
- esenta de rom
- cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf de cutit de sare
- pt sirop:
- se fierbe: 1 1/2 cana zahar cu 1/3 cana apa
- 200g nuca cocos,
- nuca
Mod de preparare
se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se framanta un aluat. Se imparte in trei, o treime se framanta cu cacao si esenta de rom, restul de aluat se framanta cu coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi se lasa la crescut o ora si jumatate. Dupa ce a crescut se imparte fiecare in opt bile, se suprapune o bila neagra peste un alba, se intinde o foaie rotunda subtire de 3 mm si se modeleaza cornulete
Se lasa 20 minute la crescut in tava apoi se coc in cuptorul incinsa bine. Cornuletele caldute se dau prin sirop apoi prin nuca cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|