Cornulete fragede (de post)

Postat de dakris in Dulciuri
22 Mar 2012 | 25558 vizualizari
Cornulete fragede (de post)

Ingrediente

Aluat

  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 2 linguri zahar (merge si mai mult)
  • 1 plic drojdie uscata
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • cca 500 g faina

Umplutura

  • gem/dulceata cu consistenta tare, marmelada, rahat etc

Decor

  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Zaharul se dizolva in borsul caldut.

Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.

Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm si se imparte  in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.

Se presara zaharul pudra vanilat cat sunt calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Postat de diaconta

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina...

Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de Valclaudia

Cornulete cu dulceata si nuca

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 22.03.2012, 14:51
imi plac
la 22.03.2012, 14:56
foarte faine sunt
la 22.03.2012, 15:02
trebuie sa fac si eu
la 22.03.2012, 15:34
musai sa fac si eu cornulete ca prea mi-ati facut pofta
la 22.03.2012, 15:55
ce bune sant!felicitari!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking