Cornulete in doua culori

Postat de Andra_h in Dulciuri
11 Noi 2015 | 3923 vizualizari
Cornulete in doua culori

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 5 lg zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 5 lg cacao
  • un ou
  • o lingurita rasa de sare
  • PENTRU SIROP
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • o esenta de vanilie

Mod de preparare

Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul impreuna cu drojdia pe care le vom lasa sa stea cam 10 minute. Adaugam in faina oul si sarea si incepem sa framantam adaugand treptat maiaua si uleiul,astfel vom obtine un aluat elastic nelipicios. Compozitia o impartim in doua si se framanta una cu cacao si una fara.Le lasam la dospit . Cand au dospit frumos impartim fiecare aluat in 9 bucati astfel vom obtine 9 buc albe si 9 cu cacao.Iei o bucata alba si o intinzi in forma rotunda subtire apoi iei una cu cacao si o intinzi si pe ea la fel ca cealalta,apoi pui prima foaie cu cacao iar peste ea pui cea alba si mai intinzi putin ,apoi imparti in 8 triunghiuri si pui dulceata in fiecare triunghi si rulezi din partea mai lata spre varf si le punem in tava unsa cu ulei sau hartie de copt cu coltu in jos sub ele ca sa nu se desfaca.Le dam la cuptorul preancalzit la 180 grade pt 20 minute sau pana sunt rumenite frumos.Chiar cand le-ati scos din cuptor trebuie sa le si dati prin siropul fierbine.Preferabil siropul sa stea la foc mic tot timpul in care scaldati cornuletele in el ca astfel se va ingrosa.
Siropul se face astfel: puneti intr-o cratita apa si zaharul impreuna cu esenta de vanile si le lasati sa dea in clocot pana se topeste zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornulete in doua culori cu dulceata

Postat de antici_gabytza

Cornulete in doua culori cu dulceata

Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam...

Citeste continuarea

Cornulete in doua culori (de post)

Postat de ionix

Cornulete in doua culori (de post)

  Prepararea siropului: Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.   Foile: Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2015, 17:54
interesant ce a iesit!
la 12.11.2015, 19:58
Mmmm, foarte bune!
la 13.11.2015, 08:49

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking