Cornulete pufoase

Postat de ancutsa in Dulciuri
21 Iun 2016 | 3041 vizualizari
Cornulete pufoase

Cornuletele cu gem si nuca sunt preferatele mele. Iata reteta mea:

Ingrediente

  • 300 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
  • 2 linguri zahar;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • nuca macinata

Mod de preparare

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in triunghiuri pe care le umplem cu gem si nuca macinata ori in fasii lungi pe care le umplem, le rulam si apoi le taiem. Eu am rulat si cateva fasii pe niste conuri speciale (veti vedea in poza niste rulouri), e o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.

Se asaza in tava, pe foaie de copt sau in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute.

Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare devin aurii si atunci se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

 Timp total: 1h 40 min

Portii: suficiente pentru o onomastica serbata in familie sau la serviciu (eu am obtinut 2 tavi, aprox 30 de cornulete).

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/11/cornulete-pufoase.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Croissante cu ciocolata

Postat de merisor67

Croissante cu ciocolata

Incep prin a va spune ca eu folosesc ingrediente de la LIDL, precum untul si crema de ciocolata(Choco nussa - XXL). Intr-un bol, sfaramam drojdia si adaugam peste ea zaharul. Le frecam cu o...

Citeste continuarea

Croissante cu branza de vaci

Postat de Mokuska

Croissante cu branza de vaci

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2016, 16:15
la 21.06.2016, 20:57
Eu tot cu gem si nuca le prefer!
la 22.06.2016, 00:31

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking