Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

Postat de diaconta in Dulciuri
8 Noi 2012 | 7082 vizualizari
Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

Pufoase de se topesc în gură,pot să mă laud că mi-a ieşit un aluat foarte frumos având în vedere că nu sunt mare prietenă cu aluaturile dospite.Păcat că la ora când fac pozele nu prea mai am lumină şi pozele nu sunt prea reuşite.

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • 480 gr faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 70 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru umplutura:
  • Gem de cireşe
  • Stafide+rom
  • Pentru uns:
  • Un galbenus+lapte
  • 2 lingurite miere de albine+lapte

Mod de preparare

Am facut o maia din drojdie,o lingurita zahar,putina faina si putin lapte caldut.

Untul l-am pus in lapte împreuna cu zaharul si l-am pus pe foc pâna s-a topit untul.

Am cernut faina  cu sarea.Am pus ouale,maiaua,aromele si laptele cu unt si zahar caldut.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic nelipicios.

Am lasat la dospit în loc caldut fara curenti de aer.Fiind în criza de timp,l-am pus în cuptorul aragazului dupa ce l-am încalzit putin si apoi am oprit focul.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am impartit în 3 parti,din doua am întins câte o foaie rotunda din care am facut cornuletele,iar din cealalta am facut pâinicile.

Pentru umplutura am pus gem de cirese si stafide înmuiate în rom si scurse.

Le-am mai lasat în tava sa creasca 10 minute,apoi le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Le-am mai lasat pâna am încalzit cuptorul,apoi am pus tava în cuptor.La început am lasat focul mai mare ca sa creasca si sa prinda culoare(cam 10 minute),apoi am redus focul si am mutat tava mai sus în cuptor.

Am mai lasat vreo 15 minute,apoi am scos tava si le-am uns cu mierea diluata cu lapte caldut.Am mai lasat 5 minute în cuptor.

Le-am scos pe un gratar si le-am acoperit cu un prosop curat pâna s-au racorit.

Se servesc cu ….poftă!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de zahar ars (Multicooker)

Postat de Dya

Crema de zahar ars (Multicooker)

Caramelizam cele 2-3 linguri cu zahar,  folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de...

Citeste continuarea

Prajitura tavalita

Postat de Oana

Prajitura tavalita

Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2012, 23:32
Deci sunt gata
la 08.11.2012, 23:42
Mmm, sunt minunate si grozav de bune!Iar pozele sunt foarte reusite!>
la 08.11.2012, 23:47
ce bune,,,
la 09.11.2012, 00:16
delicioase vin la tine sa mananc
la 09.11.2012, 06:19
Ce pufosenii delicioase!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking