Ingrediente
- 300 gr faina de patiserie( plus inca putina pentru infainat)
- 100 gr amidon( le face foarte pufoase)
- 250 gr unt
- 150 gr zahar brun(facut pudra)
- 1 ou
- 250 gr nuca prajita si apoi maciinata
- 1/2 pliculet praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- vanilie
- coaja de la o portocala
- 1 esenta de rom
- Decor:
- zahar pudra vanilat pentru pudrat cornuletele
Mod de preparare
O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete.
Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot. Zaharul se face pudra la masina de cafea.
Se combina toate ingredientele si se framanta un aluat, nu foarte tare si destul de sfaramicios, pe care il vom infaina cu o mana de faina si-l vom da la rece 30 de minute.
Cand a trecut timpul impartim coca in 4 bucati, pastram una pe masa de lucru si restul le vom tine la rece si le vom scoate pe masura ce preparam cornuletele.
Incingem cuptorul la 170 de grade si incepem sa le formam. Rupem bucati mici, facem o mica mingiuta si apoi le rulam sub forma de cornulet.
Asezam cornuletele pe foaia de copt in tava si le coacem pana se rumenesc...timpul depinde de cuptor desigur...eu zic sa le probati, cand marginile sunt bine rumenite, le ridicati usor si va uitati sa fie facute si la baza.
Scoateti cornuletele si le lasati obligatoriu la racit. Sunt extrem de fragede si extrem de sensibile pana nu se racesc, o sa vedeti daca le veti gusta asa. Le tavaliti prin zahar pudra dar numai cand sunt reci si aici va recomand cu incredere un strasnic ajutor de bucataras...copilul :)))...si nu uitati va rog de wow! :))) Deliciu total!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete vanilate cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|