Cornuri cu branza si marar

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
5 Mar 2015 | 4707 vizualizari
Cornuri cu branza si marar

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1/2 cana cu iaurt
  • 1/2 cana cu lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza de oi
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea. Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat. Framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Incorporam uleiul si mai framantam 3-4 minute. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branzeturile, cu smantana si mararul verde, tocat marunt. La final presaram sare si piper dupa gust. Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 3 bucati. Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa, taiem patrate potrivite. Pe un colt al fiecarui patrat, punem cam 1 lingura rasa de umplutura, apoi rulam cornurile. La fel procedam cu restul de aluat si umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul spuma si cu un penson le ungem. Le introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim cu folie alimentara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri sărate,cu brânză

Postat de diaconta

Cornuri sărate,cu brânză

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin. Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat...

Citeste continuarea

Aperitiv cornulete cu branza, Dukan

Postat de mimmi

Aperitiv cornulete cu branza, Dukan

  Framantam un aluat omogen din toate ingredientele pentru aluat. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Cat sta aluatul la frigider, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2015, 21:18
foarte bune!
la 05.03.2015, 21:18
Ador combinatia branza-marar!
la 05.03.2015, 21:20
O bunatate
la 05.03.2015, 21:20
Rocsuc harnicutza tare
la 05.03.2015, 21:24
bune bune

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking