Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun

Postat de cris2711 in Dulciuri
20 Sep 2013 | 8803 vizualizari
Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun

Iar mi s-a facut pofta de cornuri,reteta de aluat,este super ,pentru ca nu trebuie aluatul lasat la dospit mai mult de 15 minute.Se pot umple cu ce dulceata preferati,pofta buna!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr.) sau 25 gr. drojdie proaspata
  • 40 gr. unt moale
  • 1 ou
  • praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni , de macese sau magiun
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta.

2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea.

3. Se framanta aceasta compozitie de aluat si se adauga si maiaua,preparata in castronel.Se framanta cel putin 15 minute.

4.Se imparte aluatul in doua.

5.Din prima jumatate se intinde aluatul cu sucitorul,se intinde foarte usor,aluatul este elastic.

6.Se taie usor cu cutitul pe mijloc,apoi se taie triunghiuri,sistemul felii de pizza.

7.Se pune cate putina dulceata si se ruleaza de la baza la varf.

8.Se pun pe o tava de cuptor unsa bine sau cu hartie de copt.

9.Intr-un castronel, se bate bine cu furculita oul intreg.

10.Cu o pensula de bucatarie se intinde cu grija pe toata suprafata cornurilor.

11.Se lasa 15 minute pe tava inainte de a le introduce la cuptor,la 175°,pentru 20 de minute.

12.A se supraveghea coacerea,pentru ca fiecare cuptor are alt proces de coacere.

Cand sunt gata, se scot si se repeta procedura cu a doua jumatate de aluat.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de zahar ars

Postat de simona72

Crema de zahar ars

Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina...

Citeste continuarea

Desert placinte cu halva

Postat de sufletista

Desert placinte cu halva

Pregatim maiaua. Intr-un vas, adaugam drojdia, zaharul, o lingura de faina, apa calduta si amestecam bine, acoperim si lasam la dospit 10 min. In alt vas, cernem faina, adaugam coaja de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 20:36
mi-am stapanit pofta,nu-s ce-am avut astazi,am venit acasa si intai am devorat sparanghel ,de la borcan,ca sezon ciu-ciu),apoi mi s-a pus pata pe cornurile astea
la 20.09.2013, 20:36
Foarte bune... cu magiun
la 20.09.2013, 20:38
Tabita iti dau cu magiun,iubita
la 20.09.2013, 20:38
la 20.09.2013, 20:43
Tocmai ce am stins focul la un gem de piersici cu prune,e clar ca se cer niste cornuri...

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking