Cornuri cu mere

Postat de oana_pisicutza16 in Dulciuri
13 Mar 2012 | 5306 vizualizari
Cornuri cu mere

Am mai incercat reteta si cu finetti dar e mult mai buna cu mere. Sper sa va placa.

Ingrediente

  • 500 gr faina 
  • 250 ml lapte 
  • 1 plic de drojdie uscata 
  • 4 linguri de miere 
  • 25 gr de unt 
  • 1 ou pt uns 
  • Un borcan de mere sau mere proaspete rase 
  • scortisoara

Mod de preparare

Dizolvam plicul de drojdie in 2-3 linguri de lapte caldut. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina pana obtinem un aluat moale si ne lipicios. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi rotunde (nu foarte groase), dupa care impartim fiecare foaie in 8 parti. Punem cate o lingura de mere pe fiecare triunghi rezultat. Rulam cornurile si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca aprox 30 de min.

Dupa ce au crescut, se bate un ou cu 2 linguri de lapte si le ungem pe deasupra. Le dam la cuptor pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Postat de rocsi_1612

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Incepeti cu pregatirea  umpluturii . O puteti face chiar si cu o seara inainte. Curatati fructele de coaja, apoi le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti fructele rase cu zaharul de...

Citeste continuarea

Branzoaice umplute cu mere

Postat de mirela0911

Branzoaice umplute cu mere

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2012, 13:37
servesc si eu unul
la 13.03.2012, 13:38
excelent!!sora mea asa facea !!!
la 13.03.2012, 14:06
vreau si eu.........
la 13.03.2012, 14:17
bineinteles ca ne place!inca mult
la 13.03.2012, 14:19
ce-mi plac cornurile tale

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking