Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
10 Ian 2017 | 5826 vizualizari
Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

In acest week-end m-am "jucat" cu putin aluat, un aluat aromat, de post pe care vi-l recomand. A trecut mult timp de cand nu am mai pregatit niste cornuri pufoase pe care sa le savuram calde si au venit la fix in aceste zile reci.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 1 plic drojdia uscata (7 gr)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 120 ml apa minerala calduta
  • 60 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala potrivita
  • 80 gr zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • un borcan 400 gr gem de prune
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 1 canita apa
  • 1 lingura plina de zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita vanilie
  • in plus zahar pentru pudrat cornurile

Mod de preparare

Aluatul: 
Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura.
Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat.
Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.
Punem coaja de portocala, uleiul si mai framantam cam 2 minute, pana sunt toate bine incorporate.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca cam 90 de minute, la loc caldut si ferit de curent.

Cand aluatul este dospit, pregatim umplutura:
Punem gemul intr-un bol, adaugam nuca macinata.
Nuca puneti in functie de cat de gros este gemul. Al meu a fost potrivit si am pus vreo 6-7 linguri de nuca macinata.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem bucatele, in functie de cat de mari doriti cornurile. Eu am rupt 18 bucatele de aluat.
Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem umplutura, apoi le rulam si presam putin capetele.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 15-20 de minute.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana sunt bine rumenite.
Cat timp se coc cornurile, pregatim siropul:
Amestecam apa usor calduta cu zaharul pudra, pana acesta din urma este dizolvat.
Adaugam uleiul, vanilia si le invartim bine.
Cand sunt gata cornurile, le scoatem din cuptor si le ungem bine cu sirop.

Le acoperim bine cu folie alimentara, apoi cu doua prosoape groase.
Servim si calde, dar restul le pastram asa acoperite cu folie si prosoape pentru ca nu se vor intari.
Le pudram cu zahar inainte de servire.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Ciuperci umplute de post

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute de post

Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile ciupercillor le taiem bucati mici.  Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim...

Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci de post

Postat de lilik

Sarmale cu ciuperci de post

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.01.2017, 19:14
Un corn as servi si eu ...ba chiar doua ..
la 10.01.2017, 19:14
bune bune
la 10.01.2017, 19:17
minunate!
la 10.01.2017, 19:22
foarte bune
la 10.01.2017, 19:26
Ce bine suna...

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking