Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
10 Ian 2017 | 11341 vizualizari
Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

In acest week-end m-am "jucat" cu putin aluat, un aluat aromat, de post pe care vi-l recomand. A trecut mult timp de cand nu am mai pregatit niste cornuri pufoase pe care sa le savuram calde si au venit la fix in aceste zile reci.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 1 plic drojdia uscata (7 gr)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 120 ml apa minerala calduta
  • 60 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala potrivita
  • 80 gr zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • un borcan 400 gr gem de prune
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 1 canita apa
  • 1 lingura plina de zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita vanilie
  • in plus zahar pentru pudrat cornurile

Mod de preparare

Aluatul: 
Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura.
Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat.
Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.
Punem coaja de portocala, uleiul si mai framantam cam 2 minute, pana sunt toate bine incorporate.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca cam 90 de minute, la loc caldut si ferit de curent.

Cand aluatul este dospit, pregatim umplutura:
Punem gemul intr-un bol, adaugam nuca macinata.
Nuca puneti in functie de cat de gros este gemul. Al meu a fost potrivit si am pus vreo 6-7 linguri de nuca macinata.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem bucatele, in functie de cat de mari doriti cornurile. Eu am rupt 18 bucatele de aluat.
Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem umplutura, apoi le rulam si presam putin capetele.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 15-20 de minute.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana sunt bine rumenite.
Cat timp se coc cornurile, pregatim siropul:
Amestecam apa usor calduta cu zaharul pudra, pana acesta din urma este dizolvat.
Adaugam uleiul, vanilia si le invartim bine.
Cand sunt gata cornurile, le scoatem din cuptor si le ungem bine cu sirop.

Le acoperim bine cu folie alimentara, apoi cu doua prosoape groase.
Servim si calde, dar restul le pastram asa acoperite cu folie si prosoape pentru ca nu se vor intari.
Le pudram cu zahar inainte de servire.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fasole batuta

Postat de Irina

Fasole batuta

Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Postat de RODIMUR

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2017, 19:14
Un corn as servi si eu ...ba chiar doua ..
la 10.01.2017, 19:14
bune bune
la 10.01.2017, 19:17
minunate!
la 10.01.2017, 19:22
foarte bune
la 10.01.2017, 19:26
Ce bine suna...

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking