Ingrediente
Pentru fasolea facaluita ne sunt necesare:
- 500 g fasole
- sare dupa gust
- patrunjel verde
- 5 cepe potrivite
- o capatana de usturoi
- ulei pentru calit ceapa
- 200 g suc de rosii/bulion
Pentru salata de ardei copti:
- 1 kg ardei colorati
- sare dupa gust
- ulei de masline
- otet balsamic
Mod de preparare
Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte). O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.
Cat timp fierbe fasolea pregatim prajeala si salata de ardei copti:
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.
Separat, spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol. Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic, atat cat sa ii acopere usor. Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica aromele.
La servire se adauga patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|