Cornuri de brutar umplute

Postat de bucatarimcudiana in Pizza
24 Mar 2011 | 14220 vizualizari
Cornuri de brutar umplute

Marturisesc ca imi plac extrem de mult produsele de panificatie - patiserie si de cand am masina de paine imi este usor sa le realizez pentru ca draguta de ea ma ajuta de framanta aluatul si il creste in bune conditii.

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 500 de grame de faina
  • 4 linguri de supa pline cu ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
  • Pt.umplutura:
  • 150 gr muschi afumat
  • 100 gr branza
  • 50 gr cascaval
  • mai trebuie:
  • sare grunjoasa pentru presarat
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut.

Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi ingredientele solide, aveti mare grija ca drojdia sa nu aiba contact direct cu sarea pentru ca aluatul nu va mai creste frumos.

Odata aluatul crescut se scoate pe blatul de lucru .

Se imparte in bucati cat mai egale, mie mi-au rezultat 9.

Se intinde fiecare bucata se ruleaza si se impacheteaza ca un fel de melc.

Dupa care se intinde din nou fiecare melc se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati -mai bine zis ca un triunghi-.

Se pune umplutura in partea de jos. Se aduna marginile putin ca in poza de mai jos,si se ruleaza sub forma de corn.

Astfel cornurile realizate se aseasza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu sare si se mai lasa la crescut aprox.20 min.

Se introduc la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 min.








Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini pizza cu carnaciori de bere si mozzarella gourmet by Delaco

Postat de AlexTeacher

Mini pizza cu carnaciori de bere si mozzarella gourmet by Delaco

Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 08:02
bune de iesit la picnic,buna idee
la 25.03.2011, 10:11
delicioase
la 25.03.2011, 10:13
Ce bine arata
la 25.03.2011, 10:41
tare bune
la 25.03.2011, 10:43
ce bune or mai fi

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking