Cornuri de brutar umplute

Postat de bucatarimcudiana in Pizza
24 Mar 2011 | 14194 vizualizari
Cornuri de brutar umplute

Marturisesc ca imi plac extrem de mult produsele de panificatie - patiserie si de cand am masina de paine imi este usor sa le realizez pentru ca draguta de ea ma ajuta de framanta aluatul si il creste in bune conditii.

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 500 de grame de faina
  • 4 linguri de supa pline cu ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
  • Pt.umplutura:
  • 150 gr muschi afumat
  • 100 gr branza
  • 50 gr cascaval
  • mai trebuie:
  • sare grunjoasa pentru presarat
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut.

Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi ingredientele solide, aveti mare grija ca drojdia sa nu aiba contact direct cu sarea pentru ca aluatul nu va mai creste frumos.

Odata aluatul crescut se scoate pe blatul de lucru .

Se imparte in bucati cat mai egale, mie mi-au rezultat 9.

Se intinde fiecare bucata se ruleaza si se impacheteaza ca un fel de melc.

Dupa care se intinde din nou fiecare melc se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati -mai bine zis ca un triunghi-.

Se pune umplutura in partea de jos. Se aduna marginile putin ca in poza de mai jos,si se ruleaza sub forma de corn.

Astfel cornurile realizate se aseasza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu sare si se mai lasa la crescut aprox.20 min.

Se introduc la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 min.








Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza ca la pizzerie

Postat de alba_zori

Pizza ca la pizzerie

Daca vrem mai multe pizze cand sunt oaspeti dublam cantitatea. Prepararea este din inainte de pranz ca sa fie gata seara la venirea oaspetilor,asadar sa ne punem pe treaba: 1. Intr-un bol punem...

Citeste continuarea

Pizza spirala

Postat de Constelatialeu

Pizza spirala

Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 08:02
bune de iesit la picnic,buna idee
la 25.03.2011, 10:11
delicioase
la 25.03.2011, 10:13
Ce bine arata
la 25.03.2011, 10:41
tare bune
la 25.03.2011, 10:43
ce bune or mai fi

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking